Lakkoavustuksen hakeminen

JHL:n jäsenet hakevat lakkoavustusta lakon päätyttyä 25.3. alkaen omaJHL:n kautta. OmaJHL:n vasemman palkin alareunasta valitaan ”lakkoavustushakemus”, josta pääsee täyttämään hakemusta. Hakija lisää lomakkeelle pankkiyhteystiedot IBAN-muodossa, rastittaa lakkopäivät, vakuuttaa tiedot oikeiksi ja tallentaa tiedot. Tämän jälkeen hakemus siirtyy jäsenyhdistyksen tarkistettavaksi ja hyväksyttäväksi, ja sieltä edelleen maksatukseen. Avustuksia maksetaan keskimäärin kerran viikossa.

Avustus on 160 euroa lakkopäivältä. Avustuksesta on veronalaista tuloa 16 euroa ylittävä osa. Vero pidätetään verohallinnon ohjeiden mukaisesti, verokorttia ei tarvitse lähettää liittoon. Avustuksen saamiseksi jäsenen tulee olla liittynyt liittoon ennen lakon alkamista ja maksaa jäsenmaksut sääntöjen mukaisesti.

Muiden SAK:laisten liittojen jäsenet hakevat lakkoavustusta JHL:n verkkosivujen hakulomakkeen kautta. Linkki lomakkeelle tulee näkyville liiton verkkosivuille 25.3.. JHL maksaa muiden SAK:laisten liittojen jäsenille saman lakkoavustuksen 160 euroa kuin muillekin lakkolaisille.

Työtaistelut ja lakot

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *