Ladataan Tapahtumat

« Kaikki Tapahtumat

  • Tämä tapahtuma on mennyt.

Lapsen parhaaksi – varhaiskasvatuksen juhlaseminaari

5.4 - 09:30 - 15:30

Lapsen parhaaksi – varhaiskasvatuksen juhlaseminaari 5.4. 2019 Ilmoittaudu nyt!

Lapsen parhaaksi – varhaiskasvatuksen juhlaseminaari 5.4. Ilmoittaudu mukaan. Paikkoja on vielä jäljellä – ilmoittaudu mukaan!

Varhaiskasvatuksen työntekijät, tutkijat ja muut alan vaikuttajat kokoontuvat huhtikuussa Helsinkiin juhlistamaan suomalaista varhaiskasvatusta. JHL tarjoaa sadalle jäsenelleen mahdollisuuden osallistua varhaiskasvatuksen juhlaseminaariin.

JHL, Tehy, SuPer, Talentia ja Suomen Lastenhoitoalan Liitto järjestävät varhaiskasvatusaiheisen seminaarin perjantaina 5. huhtikuuta 2019. Seminaari pidetään Helsingin messukeskuksen kongressisiivessä kello 9.30–15.30. Tarkoituksena on juhlistaa suomalaista varhaiskasvatusta, joka on maailman parasta. Laadukkaasta ja moniammatillisesta varhaiskasvatuksesta on syytä olla ylpeä!

Varhaiskasvatus on murroksessa ja nyt on aika arvioida mennyttä, nykyistä ja tulevaa.
Lapsen parhaaksi-seminaari kokoaa yhteen arjen sankarit eli varhaiskasvatuksen työntekijät sekä merkittävät vaikuttajat, parhaat tutkijat ja tulevaisuuden näkijät. Mistä tullaan, missä ollaan ja minne mennään?

Lisätietoa seminaarista ja ilmoittautumisohjeet tästä linkistä

JHL edistää lastenhoitajien ja sosionomien koulutusmahdollisuuksia

JHL vastusti alun perin muutoksia varhaiskasvatuksen henkilöstörakenteeseen. Viime syyskuussa voimaan astuneen uuden varhaiskasvatuslain vuoksi nykyiset lastenhoitajat ovat joutuneet työurallaan umpikujaan. Laissa mainittujen henkilöstön koulutustasovaatimusten vuoksi lastenhoitajien määrä päiväkodeissa vähenee nykyisestä noin 24 000 hoitajasta 13 000 hoitajaan. Myös sosionomien asema uuden varhaiskasvatuslain myötä on heikentymässä. Tilalle on tarkoitus palkata erityisesti varhaiskasvatuksen opettajia, joista on pulaa jo nyt.

Lain mukainen uusi henkilöstörakenne astuu voimaan vuonna 2030. Varhaiskasvatuksen järjestäjien pitää ottaa henkilöstörakenteen muutos huomioon henkilökuntaa palkatessaan jo siirtymäajalla. JHL:n arvioiden mukaan 4000-5000 varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa joutuu työttömyysuhan alaisiksi lähivuosina. Lisäksi useat kunnat ovat siirtyneet pitkästä siirtymäajasta huolimatta palkkaamaan pelkkiä lastentarhanopettajia ja kärvistelevät myös siksi työvoimapulan kanssa. JHL vaatii luomaan pikaisesti lastenhoitajille ja sosionomeille koulutuspolut varhaiskasvatuksen opettajiksi. JHL jatkaa kevään aikana vaikuttamista koulutuksen järjestäjiin, työnantajiin ja hallintoon. Varhaiskasvatuksen työntekijöiden asema ja tulevaisuus on yksi liiton keskeisistä koulutuspoliittisista eduskuntavaali- ja hallitusohjelmavaikuttamisen teemoista.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on asettanut 14.2. varhaiskasvatuksen koulutusten kehittämisfoorumin, jossa ovat laajasti edustettuina niin koulutuksen järjestäjät, työnantajat, työntekijöiden edustajat, tutkijat, opiskelijat ja viranomaistahot. Myös JHL on edustettuna kehittämisfoorumissa. Kehittämisfoorumin on määrä tehdä esityksiä

– varhaiskasvatuksen koulutusta koskien (mm. koulutusmäärät, koulutussisällöt)

– perus- ja täydennyskoulutuksen keskinäisen jatkumon edistämiseksi sekä tarvittavista täydennyskoulutusten teemoista ja toteuttamisen tavoista

– varhaiskasvatuksen henkilöstön osaamisen kehittämiseksi sekä opintopoluista.

Varhaiskasvatuksen koulutusten kehittämisfoorumin toimikausi kestää 31.12.2020 saakka.

Muista myös Kasvatuskinkerit 25.-26.4. JHL-opistolla sekä alueelliset kasvatus- ja ohjausalan opintopäivät!

– Varsinais-Suomi ja Satakunta 22.3. Naantali

– Oulu ja Kainuu 6.-7.4. Oulu

– Sisä-Suomi 19.-20.9. Tampere

– Lappi 5.-6.10. Levi

– Pohjanmaa 28.-29.11. Seinäjoki

Tiedot

Päivämäärä:
5.4
Aika:
09:30 - 15:30

Tapahtumapaikka

Helsingin Messukeskus
Messuaukio 1
Helsinki, 00520 Finland
+ Google Map